Baza sportivă

22
sept
Rezultatele finale pentru ocuparea posturilor vacante

Rezultatele interviurilor si rezultatele finale pentru ocuparea posturilor vacante de fochist si în..

Detalii
21
sept
Anunț ocupare posturi vacante

Detaliile despre concursurile pentru ocuparea posturilor vacante se găsesc mai jos: anunț concurs..

Detalii

Baza sportivă

Catedra de educatie fizica si sport a Colegiului National "CAROL I" - Craiova isi inscrie activitatea scolara si extrascolara in programul invatamantului doljean si national de elita.

 

Educatia fizica şi sportul in Colegiul National "CAROL I", a adus o contributie substantiala la întarirea sanatatii atâtor generatii de elevi, iar argumentele sale cele mai puternice si incontestabile sunt rezultatele excelente obtinute în competitiile la care s-au prezentat, aducand o salba mare de medalii şi multe locuri fruntaşe atât zonal, national cât şi pe plan international.

 

Anul acesta beneficiind de o moderna Sala de gimnastica - reabilitata, in curs de reabilitare este si Sala de jocuri sportive, de aparatura si materiale sportive performante, de o sala de fitness, doua sali tenis de masa si o baza sportiva in aer liber, unde elevii isi pot desfasura activitatea optim, finalitatile fiind evidente.

 

Laboratorul are ca obiective: - Dobândirea unui potential biologic capabil sa asigure o stare de sanatate buna, care sa sporeasca eficienta şi calitatea activitatilor profesionale şi sociale viitoare. - Formarea unui sistem de cunoştinte teoretice şi practice (didactice, tehnice, igienice, medicale, organizatorice etc.), care sa concorde cu sarcinile generale de învatamânt universitar, integrat în cerintele societatii moderne. - Învatarea, consolidarea, perfectionarea deprinderilor şi priceperilor motrice din anumite ramuri sportive şi formarea obişnuintei de practicare independenta şi sistematica a activitatilor sportive cu scop recreativ şi compensator. - Consolidarea starilor psiho-comportamentale pozitive pentru transpunerea acestora în viata sociala curenta.

 

Elevii indrumati de profesorii de educatie fizica si sport ai Colegiului National "CAROL I" Craiova, isi formeaza dincolo de o dezvoltare fizica armonioasa si o personalitate bine ancorata in realitatile actuale. Educatia fizica şi sportul ofera elevilor posibilitatea de a invata sa pretuiasca sanatatea deoarece este bunul cel mai de pret pe care il are omul.

 

Prin activitatile propuse in cadrul orei de educatie fizica si sport, elevii sunt puşi in situatia de a discerne in luarea unor decizii, de a selecta variantele corecte in adoptarea unor atitudini.

 

Activitatile de educatie fizica si sport la ciclul primar au fost atribuite profesorilor de educatie fizica si sport care au pregatirea necesara in a arata efectele lor benefice atât asupra dezvoltarii fizice a copiilor cât si a celor psihice, si anume: ii ajuta sa se maturizeze ,relationeaza mai bine cu anturajul, le dezvolta simtul tactic si solidaritatea. De asemenea sportul este benefic pentru copii timizi, inchişi in ei, care in acest fel işi pot "elibera" personalitatea.

 

Sportul in liceu are o foarte mare importanta. Acesta este momentul pentru lansarea unui tanar in sportul de mare performanta.

 

Practicarea activitatilor sportive se face la nivelul lor fara a exagera, in ceea ce priveşte volumul si intensitatea acestora, tinând cont de particularitatile individuale si de vârsta ale copiilor.

 

Nu de putine ori spiritul competitional si cel de echipa a transformat pe cel mai timid dintre elevi intr-unul ambitios si motivat, pe cel mai introvertit elev,in cel mai loial prieten.

 

La ora de educatie fizica si sport te formezi si te informezi, intelegi ca exista atat invingatori cat si invinsi, rolurile fiind ireversibile, de aceea pentru a castiga trebuie sa lupti, chiar daca uneori esti convins ca meriti mai mult decat adversarul .

 

Fair -play-ul te invata sa comunici, sa fi asertiv, cultivand empatia. De aici rezulta si faptul ca din orele de educatie fizica si sport intelegi ca " unde-s doi puterea creste" si mai presus de orice simti si traiesti atitudini de respect reciproc, de apreciere, de critica pertinenta.

 

Catedra de educatie fizica si sport pledeaza pentru promovarea si practicarea sportului, contributia acestuia la dezvoltarea sanatoasa a omului fiind mai mult decat evident, iar in timp nu trebuie sa uitam ca o minte sanatoasa necesita un corp sanatos "Mens sana in corpore sano".

 

Toti profesorii au fost indignati la aflarea vestii reducerii drastic a orelor acestei discipline, constienti fiind de faptul ca in cativa ani copiii acestei natii vor fi expusi la mai multe bolilor (Exemplu: obezitatea foarte mare prin boala fastfood-urilor).

 

Profesorii de educatie fizica si sport doresc sa schimbe mentalitatea multor colegi, deoarece acesta disciplina nu este luata in serios.

 

Activitatile extrascolare ale catedrei de educatie fizica si sport sunt unele de success, cultivandu-le elevilor responsabilitatea, satisfactia lucrului realizat cu efort si nu in ultimul rand gustul estetic (activitati artistice)

 

Nefiind lipsiti de modestie, profesorii catedrei de educatie fizica şi sport din cadrul Colegiului National "CAROL I" sunt mândrii de ceea ce reuşesc sa întreprinda, declarându - şi permanent intentiile de fair - play.

Actualizat la 18.05.2023, 16:30