Clubul „Regina Elisabeta a II-a”

22
sept
Rezultatele finale pentru ocuparea posturilor vacante

Rezultatele interviurilor si rezultatele finale pentru ocuparea posturilor vacante de fochist si în..

Detalii
21
sept
Anunț ocupare posturi vacante

Detaliile despre concursurile pentru ocuparea posturilor vacante se găsesc mai jos: anunț concurs..

Detalii

Clubul „Regina Elisabeta a II-a”

 

Clubul de Cultură și Civilizație Anglo-Americană „Regina Elisabeta a II-a”

 

Despre  Club

Clubul a luat naștere în anul 2022 și a fost inaugurat oficial într-un cadru generos din punct de vedere cultural, istoric și educațional, și anume, Muzeul Olteniei Craiova și este o continuare a tradiționalelor Societăți Științifice care au existat în Colegiul Național „Carol I”. Inițiativa (re)lansării acestui Club aparține catedrei de limba engleză de la Colegiul Național „Carol I” și a fost validată prin votul Consiliului de Administrație al unității de învățământ.

Clubul se adresează tuturor elevilor Colegiului Național „Carol I”, în special elevilor claselor bilingve și intensive. Acesta își propune să continue tradiția și activitățile desfășurate de către elevi și profesori în faimoasele Societăți Științifice, cercuri de elevi și cenacluri care au funcționat de-a lungul vieții aproape bicentenare a Colegiului Național „Carol I”.  

Clubul constituie o completare firească a posibilităților și oportunităților oferite elevilor colegiului, nu numai de a comunica performant în limba engleză, ci și de a își extinde sfera de cunoaștere a culturii și civilizației anglo-americane, accentuând, încă o dată, dimensiunea europeană a școlii, competitivitatea și înalta pregătire care definesc elevii și profesorii acestui prestigios colegiu.       

 

Activități în cadrul Clubului

În cadrul Clubului, se vor desfășura activități cultural-artistice, cu precădere axate pe elemente de cultură și civilizație anglo-americană, precum și elemente care țin de istoria și cultura Colegiului Național „Carol I”. Aceste activități, la propunerea elevilor și profesorilor, vor fi găzduite de partenerii noștri, respectiv Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, sau într-un cadru informal, în aer liber sau diverse locuri care reflectă spiritul anglo-american. La toate aceste activități va participa și un grup de studenți de la Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova.

Activitățile din cadrul Clubului se vor desfășura în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, European Examinations Centre și Asociația pentru Promovarea Studiilor Anglo-americane „Our Mutual Friend”. Clubul are și un partener internațional, respectiv European Training Centre Copenhagen (ETCC) care conferă deschidere și o perspectivă europeană. 

 

Activitățile Clubului cuprind:

Ø Organizarea și desfășurarea examenelor Cambridge;

Ø Realizarea anuală a unui concert de Crăciun;

Ø Realizarea unor dezbateri pe teme de cultură și civilizație britanică;

Ø Organizarea întâlnirilor de redacție ale revistei The New Catcher;

Ø Realizarea revistei în limba engleză The New Catcher;

Ø Organizarea și desfășurarea Concursului Interjudețean de Cultură și Civilizație Britanică „Queen Victoria”;

Ø Organizarea de sesiuni de referate cu ocazia zilelor școlii.

 

Parteneri:

v Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere

v Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

v EECentre

v Asociația pentru Promovarea Studiilor Anglo-Americane „Our Mutual Friend”

v Asociația Mondo Learning

Urmăriți-ne pe Instagram! 

 

Urmăriți-ne pe Facebook!

 

 

 

Actualizat la 11.02.2024, 12:35