Examene ÖSD

22
sept
Rezultatele finale pentru ocuparea posturilor vacante

Rezultatele interviurilor si rezultatele finale pentru ocuparea posturilor vacante de fochist si în..

Detalii
21
sept
Anunț ocupare posturi vacante

Detaliile despre concursurile pentru ocuparea posturilor vacante se găsesc mai jos: anunț concurs..

Detalii

Examene ÖSD

Cambridge

 

Începând cu anul școlar 2023-2024, Colegiul Național „Carol I” a devenit centru autorizat pentru susținerea examenelor ÖSD - Österreichisches Sprachdiplom Deutsch. Examenele sunt livrate în parteneriat cu .  

 

Tuturor celor interesați să susțină un examen ÖSD, punem la dispoziție următoarele examene:

    

  

 

 

Data examenelor:

25 mai 2024

Termen limită de înscriere:

 

26 aprilie 2024

 

Taxe

ÖSD KID A1

400 lei

ÖSD KID A2

450 lei

ZB1 Jugendliche

600 lei

ZB2 Jugendliche

700 lei

 

Înscrierea și plata se fac accesând link-urile de mai jos:

 

ÖSD KID A1

ÖSD KID A2

ZB1 Jugendliche

ZB2 Jugendliche

 

 

ÖSD KID A1

 ÖSD Zertifikat KID A1 oferă dovada competenței lingvistice în situații de rutină, școlare și semi-publice care sunt relevante pentru copii și adolescenți. Sunt examinate abilitățile de citire, ascultare, scriere si vorbire - accentul acestui nivel este pus pe abilitățile receptive ale citirii și ascultării.

 

 I.             Citire

În cadrul probei de Citire este verificată înțelegerea globală și detaliată pe baza a trei texte.

Durata: 30 de minute.

 

II. Scriere

Proba de Scriere constă în conceperea unui răspuns la un email primit. Textul este evaluat prin intermediul unor criterii definite. Începutul e-mail-ului este deja dat, doar trebuie completat.

Durata: 20 de minute.

 

 III. Ascultare

Proba de Ascultare constă în 3 sarcini. Înțelegerea globală și detaliată este examinată folosind texte audio standard din Austria, Germania și Elveția.

Durata: 15 de minute.

 

IV. Vorbire

Proba de Vorbire. Există două sarcini diferite: Task 1 ("Vorbește despre tine") în care candidații se prezintă și Task 2 ("Vorbeste cu mine") în care candidatul va avea o conversație cu un interlocutor.

Durata: 10 de minute.

 

SIMULĂRI și mai multe informații AICI!

 

ÖSD KID A2

ÖSD Zertifikat KID A2 oferă dovada competenței lingvistice în situații de rutină, școlare și semi-publice care sunt relevante pentru copii și adolescenți. Sunt examinate abilitățile de citire, ascultare, scriere si vorbire - accentul acestui nivel este pus pe abilitățile receptive ale citirii și ascultării.

 

I. Citire

În cadrul probei de Citire este verificată întelegerea globală și detaliată pe baza a trei texte și diferite tipuri de sarcini.

Durata: 30 de minute.

 

II. Scriere

Candidații trebuie să raspundă la un e-mail de la un prieten fiind ajutați de 4 întrebări. Textul este evaluat prin intermediul unor criterii definite.

Durata: 20 de minute.

 

III. Ascultare

Proba de Ascultare constă în 3 sarcini. Înțelegerea globală și detaliată este examinată folosind texte audio standard din Austria, Germania și Elveția.

Durata: 15 minute.

 

IV. Vorbire

Examenul presupune două sarcini: Prezintă-te (pe baza a 5 subiecte) și planifică o activitate comună.

Durata: 10 de minute.

 

SIMULĂRI și mai multe informații AICI!

 

 

ZB1 Jugendliche

Examenul Zertifikat B1 analizeaza capacitatea de a vorbi independent in situatii curente de viata, implicand subiecte familiare si domenii de interes. Acest test este, de asemenea, oferit modular - un candidat poate sustine un singur Modul de citire, ascultare, scriere si vorbire, ele putand fi completate independent, in momente diferite.
ÖSD Zertifikat B1 (ZB1) Jugendliche este pentru adolescenti intre 12 si 16 ani. Examenul Zertifikat B1 este un produs comun al ÖSD, Goethe-Institut (GI) si al Centrului de Cercetare si Cercetare al Universitatii din Freiburg / Elvetia si este oferit atat de ÖSD, cat si de Institutul Goethe din intreaga lume.

 

I. Citire

Evaluarea constă în citirea a 5 texte. Evaluează înțelegerea globală, selectivă și detaliată a diferitelor tipuri de texte (postări pe blog, articole din ziare, reclame, declarații și instrucțiuni scrise) din Austria, Germania și Elveția.

Durata: 65 de minute.

 

II. Scriere

Proba constă în 3 sarcini: scrierea a două e-mail-uri și a unei opinii.

Durata: 60 de minute.

 

III. Ascultare

Proba de Ascultare este formata din 4 sarcini, fiecare din ele concentrându-se pe înțelegerea amănuntelor și detaliilor globale. Sunt folosite înregistrări audio standard (anunțuri, prelegeri scurte, discuții informale și discuții de la radio) din Austria, Germania și Elveția.

Durata: aproximativ 40 de minute.

 

IV. Vorbire

Examenul de Vorbire se desfășoară cu 2 candidați, (examinarea individuala este posibila numai în cazuri excepționale). In prima parte cei doi candidați trebuie să planifice și să discute despre un eveniment. Apoi o tema familiară este prezentată într-o scurtă prelegere, iar feedback-ul celuilalt participant este reflectat printr-o concluzie generală și o întrebare.

Durata: aproximativ 15 minute.

 

SIMULĂRI și mai multe informații AICI!

 

 

ZB2 Jugendliche

Pentru examenul ÖSD Zertifikat B2 Jugendliche, participanții trebuie să se poată exprima în mod clar și detaliat pe o gamă largă de subiecte și să aibă o conversație normal, spontan și fluent, cu vorbitori nativi. Examenul se adresează candidaților care au peste 14 ani. Candidaților care au peste 16 ani le este recomandat examenul ÖSD Zertifikat B2.

 

I. Citire

Evaluarea constă în citirea a 4 texte autentice din Austria, Germania și Elveția și înțelegerea globală a textului și a conținutului lor individual.

Durata: 90 de minute.

 

II. Scriere

La aceasta probă există 2 sarcini: scrierea unui e-mail formal și a unui text argumentativ. 

Durata: 90 de minute.

 

III. Ascultare

Proba de Ascultare este formată din 2 sarcini prin intermediul cărora se evaluează înțelegerea globală, detaliată și selectivă, fiind folosite înregistrări audio autentice din Austria, Germania și Elveția cu un subiect social general cunoscut.

Durata: aproximativ 30 de minute.

 

IV. Vorbire

Proba de Vorbire poate fi susținută cu unul sau doi candidați și constă în 3 parți: o conversație, descrierea unei fotografii, un dialog pe o anumită temă.

Durata: examen individual 15-20 minute, examen pereche 20-25 minute.

 

SIMULĂRI și mai multe informații AICI!

Examenele pentru certificarea limbii germane ÖSD - Österreichisches Sprachdiplom Deutsch (Viena, Austria) sunt acceptate si recunoscute in intreaga lume, dar mai ales in Europa, in tari precum Germania, Austria, Elvetia, inclusiv in Romania (vezi pag. 4 conform: ORDIN 4932_2013_modifica_ORDIN 5219_2010 ).

Valabilitatea si recunoasterea certificatelor obtinute la examenele de germana ÖSD - Österreichisches Sprachdiplom Deutsch (Viena, Austria): Valabilitate si Recunoastere ÖSD.

 

 Vă așteptăm la examenele ÖSD!

Actualizat la 29.01.2024, 11:29