Colegiul National "Carol I" Colegiul National "Carol I"

C.N. „Carol I” cinsteste la zi de sarbatoare
valori fundamentale ale culturii nationale

Intr-o lume in care se pare ca nonvalorile tind sa ocupe locul potrivit castigat de valorile nationale in cunostiinta publica,e nevoie ca elevilor sa li se aduca in atentie adevaratele personalitati care fac cinste neamului romanesc.

Astfel,in data de 15 ianuarie 2014, elevii si cadrele didactice de la C.N. „Carol I” s-au implicat in activitati ca: Eminescu-poet nepereche-concurs literar (cls II,III,IV),Medalion Literar ,,Mihai Eminescu’’(clasele pregatitoare,I,II), Spestacolul lui Emil Boroghima recitand poeziile lui Mihai Eminescu-vizionare (clasa a X-a), Spectacolul ,,La ceas aniversar Mihai Eminescu-interpretari de cantece si poezii scrise de marele poet si prezentare PPT „Viata lui Mihai Eminescu” (clasele a IX-a). Scopul acestor actiuni a fost acela ca elevii sa cunoasca opera si viata celui mai mare scriitor roman pe care l-a ,,ivit pana acum timpul”, (Titu Maiorescu) a mentionat directorul unitatii, profesor Alexandrina Torwachter.

Pentru 24 ianuarie 2014, elevii si corpul profesoral si-au propus sa marcheze cei 155 ani care se implinesc de la Unirea Principatelor Romane, Unire ce s-a infaptuit sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Asadar, profesorii sunt datori sa faca cunoscute operele lui Vasile Alecsandri, Dumitru Almas, Ion Creanga, elevilor de la clasele pregatitoare,trezindu-le astfel sentimente inaltatoare de dragoste, de pretuire a valorilor patriotice. Activitatea se desfasoara in cadrul proiectului educational „Hai sa dam mana cu mana”.

Elevii de liceu si-au testat cunostintele printr-un concurs in activitatea extracurriculara „In unire sta puterea”, in cadrul proiectului „Competitia tineretii”, coordonat de profesor Carmen Georgescu, eleva Croitorescu Anastasia si Barcau Nick- presedintele elevilor. Catedra de istorie sub indrumarea profesorului Balutoiu Valentin si Vancica Liviu a organizat un simpozion al elevilor „155 ani-Unirea Principatelor Romane”.

Pentru aceste evenimente, copiii au manifestat o atitudine pozitiva, dorinta de a se implica cat mai mult si nu in ultimul rand, mandria ca sunt romani a declarat consilierul educativ, profesor Mihaela Ristea.

Imagini
Colegiul National "Carol I"
Colegiul National "Carol I"

Colegiul National "Carol I"